tiistai 30. lokakuuta 2018

Yllätys töissä

Keittiönpöytäämme koristaa nyt uusi kodin kaunistus. Olen siitä niin otettu, että en voi olla kertomatta teillekin.

Nykyinen työpestini on kutakuinkin puolivälissä, ja tuntuu, että aikaa on kulunut paljon enemmän kuin kolme kuukautta. On tapahtunut niin paljon. Erityisesti tunnetasolla.

Olen ollut innostunut, jännittynyt, stressantunut, väsynyt, pettynyt ja innostunut uudestaan, kuin vuoristorataa on ollut tunteiden vaihtelu. Koska olen herkkä ja koska monta muuta syytä.

Kaikista eniten olen epäröinyt koko hommaan ryhtymistä, osaamistani ja onnistumistani. Koska olen ihan helskutin hyvä epäröimään juuri näitä asioita. Ja koska olin ennen tätä pestiä pitkään poissa työelämästä, ja koska ikääkin jo alkaa olla. Ja koska monta muuta syytä.

Sitten eilen! Eilen, kesken oppitunnin, sain muistutuksen siitä, miksi juuri tämä työ, opettajan työ, on niin mukavaa, että siihen tekee mieli aina uudestaan palata.
Opiskelijat yllättivät minut ihanalla paketilla. Ihanat opiskelijat.

Kesken tunnin minulle ojennettiin lahja. Kaunis, käsityönä tehty, kynttilänjalkanakin toimiva kukka ojennettiin minulle kauniissa lahjapaketissa, lämpimin halauksin ja seuraavin sanoin saateltuna:

"Älä koskaan unohda, kuka todella olet. 
Älä anna kenenkään muuttaa sinua. 
Olet ainutlaatuinen, täydellinen omalla tavallasi."

Ja minä olin juuri samana aamuna ennen töihin lähtöä kirjoittanut sen postauksen, Mä oon mikä oon, en muuksi voi tulla, jossa pohdin tätä samaa aihetta, oman itsenä olemistani.

Tiesivätkö opiskelijat, että minä tarvitsin tuon lahjan ja juuri nuo sanat juuri nyt? Sillä minä todella tarvitsin ne. Hyväksyvän kiitoksen, varmistuksen siitä, että minä riitän.

Tuo lahja saa nyt pysyvän paikan keittiönpöydältä, mistä huomaan sen heti aamusta, jotta voin käyttää sitä muistini virkistämiseen ja oikeassa suunnassa pysymiseen. Kiitos ihanat.


...

🌼🌼🌼

Kiva kun vierailit blogissani. 

Tulethan pian uudestaan.

🌼🌼🌼

7 kommenttia:

 1. Onpa ihana lahja! Niin, sehän tuli kuin vastauksena postaukseesi, että olet hyvä juuri sellaisena kuin olet, se riittää. Todella mukava työpaikka sinulla, ja sinä olet osana sen viihtyvyyttä - sen oppilaasikin ovat huomanneet. Hieno yllätys!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, enpä oikein tiedä omasta osuudestani viihtyvyyteen, Tuulikki. Ei se paljon plussan puolelle jääne. Opiskelijat ovat ymmärtäväisiä :)

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Miksiköhän kommenttini hävisi?
  Yritetään uudestaan.
  Ihana yllätys.
  Olet tehnyt vaikutuksen oppilaisiin.
  Aitous huomataan.
  Hyvää tätä päivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirsti, kommenttisi hävisi, kun olit poistanut sen, vahingossa varmaan :).
   Aito yritän olla, en tykkää teeskentelystä saati mistään piiloviestinnästä. Vaikutuksesta sen sijaan en ole ihan varma. Opiskelijat vain ovat niin mukavia, että haluavat ilahduttaa vanhaa opettajaa :).
   Mukavaa ehtoota sinulle!

   Poista
 4. Toinen ope sanoo, että ihana yllätys. Oppilaat osaavat yllättää niin hyvässä kuin pahassakin.Sanon samaa kuin Kirsti, että aitoutesi on huomattu. Mukavaa iltaa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opetustyössä on nämäkin hyvät puolensa, vanhat perinteet pysyvät. Saattaapi olla että sain lahjan ihan vain mielenpiristykseksi, Marja. Opiskelijat olivat varmaan huomanneet, että tarvitsin sitä :).
   Mukavaa iltaa sinullekin.

   Poista