keskiviikko 10. lokakuuta 2018

Syksyn sävyt

Sain haasteen Marjalta. Minun tuli koota postaus minulle rakkaimmista syksyn sävyistä. Mikä ei ollut vaikeaa, sillä rakastan syksyä, satoi tai paistoi. Nyt juuri on paras ruska-aika, joten värejä riittää. Kirkuvan keltaisen ja punaisen rinnalla minun syksyyni kuuluvat myös kuuran valkea ja maatuva harmaa ja musta: syksyn sävyt vaihtelevat niin kuin mielikin.

Keräsin sävyt viime- ja tämänvuotisista kuvistani, jotka on otettu eri puolilla Itä-Suomea.Syksyn aavistuksia. Vielä vihreää.Sitten pian.
Punaista, keltaista.
 

Räiskyvää ruskeaa. Kylmää harmaata. Maatuvaa mustaa.
Herkkää, valkeaa kuuraa.

 
Syksyn väriloisto ihastuttaa vuodesta toiseen. Vaan kohta on kaikki tasaista harmaata taas, ja kun luonto rauhoittuu, rauhoittuu mielikin.

 ...


Tämän haasteen aloitti Tiiu, blogissaan Puutarhahetki - Suurien unelmien puutarha

Itse haastan edelleen kaikki blogiani seuraavat bloggaajat, oman innoituksen mukaan.


OHJE:
Tee postaus sinulle rakkaimmista syksyisistä sävyistä. Kuvien ei ole pakko olla kukista ja puutarhasta, vaan kaikki syksyisiksi sävyiksi mieltämäsi käy. 

- kerro postauksessasi, kuka haasteen aloitti (Tiiu Puutarhahetki-blogista)
- haasta kolme tai useampi blogiystäväsi mukaan
- käy kirjoittamassa postauksesi www-osoite Puutarhahetki - Suurien unelmien puutarha -blogin Syksyn sävyt -postauksen kommenttikenttään.
Voit osallistua haasteeseen myös Instagramissa. Merkitse kuvasi silloin #syksynsävythaaste ja @puutarhahetki , jotta löydän ne.
...

Mistä syksyn sävyistä sinä pidät?

8 kommenttia:

 1. Kiitos, Eeva, että vastasit haasteeseen. Olet todella nopea. Hienoa että mainitsit ja kuvissasi näkyy myös tummat sävyt kirkkaan iloisten sävyjen rinnalla. Sitähän se elämä on. Minäkin tykkään syksystä. Lokoisaa keskiviikko iltaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ajattelin hoitaa tämän heti, jotta ehdin ennen kuin syksy on ohi. Eilinen ilta tässä vierähti, ihan rattoisasti :).

   Nyt ilta taas meille saa, joten kivaa keskiviikkoiltaa sinnekin päin, Marja.

   Poista
 2. Hienosti otit esille syksyn monimuotoisuuden, syksy ei ole pelkkää keltaista, punaista ja oranssia vaan harmaa ja tummat väritkin kuuluvat syksyn väreihin. Mukava kuulla että sinäkin tykkäät syksystä, se on jollain lailla levon ja rauhoittumisen aikaa.
  Voi että kun nuo vaahteran ja pihlajan lehdet ovat upeita! Suomen syksy on niin kaunis!
  Kävin muuten uimassa juuri, vesi oli 7 asteista. Valehtelisin jos väittäisin että lämmintä oli, mutta kyllä lähti veri hyvin kiertämään ja nyt sitä on kuin uusi ihminen :)
  Mukavaa keskiviikkoiltaa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuulikki. Heti tuon postauksen jälkeen huomasin koiralenkillä naapurikorttelissa valtavan kirkkaan keltaisen vaahteran, mutta ei sattunut olemaan kännykkä mukana ja kuva jäi ottamatta. Ehkä viikonlopulla käyn kuvia napsimassa.

   Syysuinti on mahtavaa. Itsekin olen sitä joskus harrastanut, mutta nyt ei laiskuus anna myöten - rantaa kun ei satu olemaan tuossa ihan ulko-ovella valmiina :).

   Kaunista syystorstaita sinulle!

   Poista
 3. Hienoja otoksia.
  Syksyssä on paljon muitakin värejä, myös tummia sävyjä, vaikka aina ensimmäiseksi tulee mieleen ruskan värit.
  Mukavaa illan jatkoa ja huomista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kirsti. Edessä onkin pian täysin pimeä ja harmaa kausi, mutta sitä ennen nautitaan vielä väreistä.

   Kaunista ruskatorstaita sinulle! Tänään paistaa aurinko.

   Poista
 4. Todella kauniit kuvat ja upeita maisemia! Ihanasti olet kerännyt postaukseesi paljon erilaisia syksyyn kuuluvia sävyjä. Kiva, että lähdit haasteeseen mukaan! Lisäsin postauksesi linkin haasteeseen vastanneiden listalle blogiini. Kaunista loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiiu. Hienoa, että kokoat haasteisiin vastanneista listan.
   Kaunista syksyistä viikonloppua sinulle!

   Poista