lauantai 6. lokakuuta 2018

Luksusta elämään

Tämä saa nyt kestää lopun ikää.
Loistoa, kimallusta, ylellistä ihanuutta, jotain hyvää mieltä antavaa ja tavanomaisesta poikkeavaa. Se on luksusta.

Luksus on sellaista iloa ja onnea, mitä ei oikeasti tarvitse. Välttämättä. Ja se on usein kallista.

Minä en itseäni sellaisilla turhilla tavaroilla hemmottele.

Minut on lapsena aivopesty tyytymään vähään.

En koskaan saanut sitä, mitä eniten halusin. Sen sijaan sain jotain vähän saman tapaista, korviketta, lujaa ja vankkaa tavaraa, joka kestää. Ja joka on kehittäväistä ja opettavaista ja siis tarpeellista. Ja halpaa, jotta siihen ei varmasti turhaan rahaa kulu.

Liioittelematta voin sanoa, että vaatteetkin minulla olivat pellistä, niin että ei ole ihme, jos tunnen syyllisyyttä pelkästä ajatuksestakin, että minä itselleni jotain sellaista tahtoisin - saati hankkisin - mikä on pelkästään kaunista ja kivaa, ja mikä kuitenkin kohta menee rikki tai kuluu puhki.

Joskus kuitenkin haaveilen.

Kilisevistä ketjuista, kimaltavista puseroista, pitsistä ja rimpsuista, näyttävistä korvakoruista, sen sellaisesta turhasta. Ja joskus päätän, että nyt minäkin. Jotain.

Ja heti perään alan laskea idean järkevyyttä ja hintaa ja turhuutta. Ja tulen tietenkin siihen tulokseen, että ei se käy. Se on minulle liian luksusta, eikä luksus ole oikein, koska se on turhaa.

Luksus on turhuutta ja tuhlausta ja tyhmää. Vaatimattomuus kaunistaa ja rumat ne vaatteilla koreilee. Niinhän isä sanoi.

Ja niin minä sitten menin.

Ja ostin laukun.

Ihan älyttömän kalliin. Ja sellaisen, jota ilmankin pärjään.

Minä vain ostin sen.

Enkä ole katunut. Paljon.

...

Onko sinulla tapana hemmotella itseäsi luksuksella? Mikä sinulle on luksusta?


...


🌼🌼🌼

Kiva kun vierailit blogissani. 

Tulethan pian uudestaan.

🌼🌼🌼
4 kommenttia:

 1. Moikka Kaunis on laukku. Hyvä kun ostit. Jokainen tarvitsee joskus luksusta, mitä se nyt sitten kenellekin on. Minulle luksus
  tarkoittaa monenlaisia asioita - perhettä ja muita läheisiä ihmisiä, kotia, kiireettömyyttä, puhdasta luontoa, vasta poimittuja marjoja ... pitkä olisi lista jos kaiken luettelisin. Kristiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kristiina.
   Luksus tosiaan voi olla myös ilmaista, ihan niin kuin sinulla on. Kaikki tuollainen luonnollinen ihanuus, mitä ympärillä on tarjolla, pitäisi vain osata huomata. Ja ottaa vastaan. Minulla on siinäkin vielä harjoiteltavaa.

   Poista
 2. Hei, tunnistin heti laukun ja juu tuhlasit vähäsen ;) Ihana on tuo laukku ja oikein mainion ostoksen teit, onnittelen ostopäätöksestä!
  Ihan hyvä on joskus panostaa omaan itseensä, ja tuollainen laukkuhankinta on just hyvä siihen asiaan. Sattumoisin minäkin ostin noin pari viikkoa sitten loppuelämän laukun tuosta samasta tuotemerkistä, enkä ole katunut vaikka vähän maksaessa hirvittikin.
  Luksusta voi olla sekä aineellinen että aineeton asia, ja ihanaa on kun osaa antaa sille arvon. Luksus ei tarvitse olla mitään harvinaista, vaan vaikkapa hetki päivästä ihan itselle omistettuna. Minulla oli luksusta myös kun omat tyttäreni tulivat lapsineen meille eilen yökylään - välillä ihan mahdoton meininki oli 1, 3, 4 ja 5 vuotiaiden kanssa mökillä :DD Valvottiin naisporukalla yömyöhään ja syötiin ”vähän” suklaata.
  Mukavaa lauantaiehtoota myös sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuulikki.
   Kiva sattuma, etä meillä on nyt molemmilla loppuelämän laukut, ja vielä niin hirvittävän kalliit :).
   Ja eipä parempaa luksusta voine kuvitella, kuin omien tyttärien kanssa yövalvojaiset. Se todella on luksusta. Jos siinä maksaa vain suklaa, niin ei ole kallistakaan :D.
   Mukavaa lauantaita sinulle!

   Poista