tiistai 16. lokakuuta 2018

Lomalaisen halvat huvit

Vietän parhaillaan syyslomaviikkoa ja yritän keksiä kaikenlaisia rentoutumiskonsteja, joita kotinurkilla pyöriessä saa. Kun ei harrasta kaukomatkailua, on konstit keksittävä läheltä.

Tänään hengailin kaupungilla. Katselin kaikkea kaunista ja värikästä, mistä tulee hyvälle mielelle.

 ... Sinisiä astioita ...
... Vihreitä ja turkooseja tuikkuja ...
... Yksinkertaisia kattauskoristuksia ...


 ... Kirkasta ja kimaltavaa ...
 Pimenevien iltojen piristystä.Ja hyllymetreittäin tuoksuja ja unelmia.


Ihania, kauniita esineitä kaupat täynnään, mutta mitään en ostanut. Katselin vain.

En ostanut edes tätä takkia, koska ei ollut oikeaa kokoa.Olisi ollut kiva jakku, sillä siinäkin oli kimalluksia. Mutta sinne se jäi rekkiin roikkumaan ja odottamaan sopivampaa ostajaa.

Löysin kuitenkin jotain, joka oli minulle sopivan kokoista ja myös ehdottoman tarpeellista.

Ostin korvikset.

Kahdet.


Sain sentään jotain kimaltavaa mukaani.

Sittenpä jo alkoi kahvihammasta kolottaa niin, että oli poikettava kotimatkalla kodikkaaseen Kauppaneuvoksen kahvilaan päiväkahville. Siellä, vanhanaikaisessa tunnelmassa, oli helppo unohtaa viimeinenkin kiire ja touhotus.

 


Kahvia ja lohikiekuraa nautiskellessa laskeskelin rahanmenoa ja olin ihan tyytyväinen. Päivän huvitteluun kului noin kaksikymmentäviisi euroa. Ei siis paljon mitään siihen verrattuna, että olisin lähtenyt merta edemmäs hurvittelemaan.

Lomaa on kuitenkin vielä jäljellä, ja huomenna lähdetään kumppanin kera Savonmaalle Kuopioon hakemaan keittiönpöydän ylle valaisinta. Saa nähdä sitten, miten paljon sillä reissulla innostutaan tuhlaamaan  ... Siitä kerron myöhemmin.

Paljonko on sinun keskiverto lomapäivän budjettisi?  Oletko lomillasi tuhlari vai pihtari?


...

🌼🌼🌼

Kiva kun vierailit blogissani. 

Tulethan pian uudestaan.

🌼🌼🌼


6 kommenttia:

 1. Päiväsi kuulostaa täydelliseltä.
  En ole laskenut koskaan lomieni hintaa, mutta helppo se on laskea tässäkin:
  Eläke käteen 1100 kk. Jokapäiväiseen elämään 300 kuukaudessa. Yllätymenoihin 100 kk. Loppu 700 lomakassaan, josta joutuu välillä ottamaan lasten lahjoihin tai johonkin tarpeettomampaan kuin matkat. Matkakassaan jää ehkä 5000-6000 vuodessa.
  Mukavaa tätä päivää ja loppulomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! Pystyt säästämään huomattavan summan matkusteluun, kun et käytä rahaa muuhun huvitteluun. Minä vielä "tarvitsen" uusia vaatteita ja koruja ja muuta sellaista pikkuhupia, joihin ylimääräiset rahat nopeasti kuluvat. Mitään en toistaiseksi saa säästettyä ... ehkä pitäisi ottaa tosiaan jokin kiva päämäärä, joka innostaisi vähän pihtailemaan.
   Mukavaa torstaita, Kirsti! Jatketaan syksystä nauttimista.

   Poista
 2. Kiva lomapäivä sinulla kaupungilla hengaillessasi. Ihmettelen tahtosi jymäkkyyttä. Minä olisin pannut rahaa palamaan - nimenomaan palamaan - noin kauniitten esineiden lumoamana.Minä kun olen niin saakelin impulsiivinen ihminen. Aina nopeasti ja ajattelematta sen kummemmin. Olisihan siitä tietysti tullut shoppailukrapula.Onneksi me asutaan korvessa! Käyn ehkä muutaman kerran vuodessa suurimmissa kaupungeissa. Näin tulee täysin turhaa tuhlailua vältettyä. Hetken monesti hyvin pinnallista iloa. Kivaa keskiviikko iltaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin Marja, minä olen niin kriittinen, että tarvitsen aina järkisyyn jokaiselle ostokselleni. Harvoin sorrun impulsseihin. Kauniita tavaroita on kyllä kiva katsella, myös kotona ... mutta minä harkitsen pitkään ennen kuin ostan yhtään kippoa. Sekin on joskus rasittavaa ja - stressaavaa.
   Kiitos keskiviikon toivotuksista, se meni kivasti, nyt nautitaan jo torstaista. Vielä on lomaviikkoa jäljellä.
   Leppoisaa päivää sinullekin!

   Poista
 3. Oi mitä houkutuksia olet lomallasi bongannut, mutta tosiaan kaikkea ei tarvitse ostaa eikä omistaa. Joskus kuitenkin järki katoaa, ja tulee ostettua turhaa, mutta suurempi kynnys turhan ostamisessa on tietenkin hinta. Kalliin ostamista tietysti miettii hetken pidempään, ja itselläkin meni pari tuntia sen kalliinpuoleisen laukun ostossa.
  Nätit nuo siniset korvikset, kelpaisi minullekin :)
  Mikä onkaan ihanampaa kuin shoppailureissun päätteeksi pääsee kunnon kahvilaan. Shoppailupäivä vastaa työpäivää, ihan yhtä paljon väsyttää.
  Oikein mukavaa loman jatkoa sinulle Eeva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naisten houkutukset osataan pukea sellaisiin väreihin ja kimalluksiin, että vaikea niitä on vastustaa. Hinta on hyvä ostohalun stoppari, minulla toimii myös tiukka pipo, joka joskus kiristää liikaakin kriittisyydellään.
   Kahviloissa istuskelu sen sijaan on usein hintansa väärti. Aikaa ja rauhaa vain pitäisi silloin olla riittävästi, ettei siitäkin stressaannu.
   Kiitos loman toivotuksista, Tuulikki, ja mukavaa torstaita sinulle.

   Poista