lauantai 13. lokakuuta 2018

Lauantaiaamun rauha


Päivän paras kattaus.
Rakastan hiljaisia aamuja.

Minulle paras aamu on hidas, hämärä ja äänetön. Vain minä, kahvi ja läppäri. Koira pöydänjalan juuressa juustopalaa odottamassa.

Jos mies joskus harvoin herää yhtä aikaa aamupalalle, hiljaisuus on mennyttä. Heti tulee mieleen tuhat ja yksi asiaa, joista minun on hänelle avauduttava.

Mies osaa olla hiljaa, koska hän nukkuu vielä pöydässäkin, mutta minua hänen läsnäolonsa innoittaa välittömästi laajoihin uni-, uutis- ja tulevaisuuskatsauksiin. Minkä voi tulkita niinkin, että olen hyvä suustani, niin kuin on kohteliasta sanoa ihmisistä, joilla on aina jotain sanottavaa.

Mutta nyt siis, juuri tällä hetkellä, tänä lauantaiaamuna istun aamupalalla yksin, naputtelen tätä juttua, juon kahvia, syön puuroa ja annan koiralle kohta sen hartaasti odottaman juustosiivun.Pikkuinen vaan nöyrästi odottaa.


Ennen kuin lähden tästä lauantaipäivän puuhailuihini, jotka aloitan pienellä joogaharjoituksella ja niskan rentoutuksella, luen vielä aamun uutiset - niistä enemmän niitä positiivisia kuin negatiivisia - ja otan toisen mukillisen kahvia, luen blogipostaukset Marjalta, Kristiinalta ja Kirstiltä ja muutamilta muilta seuraamiltani bloggaajilta.

Pikku hiljaa saan taas tunteen siitä, että kuulun tähän maailmaan. Ja nautin siitä, että nyt juuri ei ole ketään, jolle puhuisin. Keskityn vain hiljaisiin ajatuksiin.


Tällainen lauantaiaamu on parasta, mitä minä tiedän.

Millainen on sinun paras lauantaiaamusi?
Millainen aamu sinulla oli tänään lauantaina, 13.10.?...

🌼🌼🌼

Kiva kun vierailit blogissani. 

Tulethan pian uudestaan.

🌼🌼🌼

...

6 kommenttia:

 1. Hei. Hyvältä kuulostaa sinun aamusi. Niin kauan kuin muistan, olen nauttinut kiireettömistä aamuista. Kun lapset olivat pieniä, oli ihanaa olla kotiäiti. Työvuosina heräsin aikaisin, ettei tullut töihin kiire. Nyt eläkkeellä ei ole mihinkään kiire. Leppoisa aamu antaa hyvän lähtökohdan hyvälle päivälle. Kristiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin juuri, rauhalliset töihinlähtöaamut ova minullekin parhaita. Ei haittaa yhtään vaikka herään aina liian aikaisin jo aamuyöstä, koska on paljon mukavampi lähteä töihin rauhassa ajan kanssa. Usein voin kyllä innostua postaamaan niin, että sitten olen jo vähällä myöhästyä ...

   Poista
 2. Sinun vapaa-aamusi kuulostaa niin täydelliseltä, ihana yhdistelmä kahvi + aika + rauha! Täällä ajattelen aivan samoin. Nykyään ukkeli herää samaan aikaan, koska minä en nykyään enää
  nouse ylös viikonloppunakaan kukonlaulun aikaan vaan olen opetellut lojumaan sängyssä pidempään.
  Tänään aamupalan jälkeen oli tarkoitus tehdä loput puutarhahommat kukka-astioiden tyhjennykset, pesut ja varastoon viemiset. Homma on nyt loppusuoralla, vielä
  purjot maasta ylös. Ehkä huomenna teen postauksen aiheesta, jos ollaan kotosalla.
  Taas lähti ajatukset lentoon enkä pysy asiassa, mutta aamu kuitenkin oli hyvin samanlainen kuin sinulla tänään eli ihana!
  Hyvää lauantai-ehtoota myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, Tuulikki, aamu oli ihana. Se antoi puhtia niin, että nyt olen jo siivota huitaissut koko kämpän, jotta mies, kun se kohta tulee reissun päältä kotiin, voi huoletta aloittaa viikonlopun vieton minun kanssani.
   Toivottavasti sinä saat koottua postauksen niistä mukavista pihatöistäsi, niin pääsen minäkin niitä huomenna ihastelemaan.

   Mukavaa launtai-iltaa sinulle ja ukollesi!

   Poista
 3. Rauhalliset aamut on ihania. Arkenakin pyrin niihin heräämällä jo viiden maissa. Menen niin aikaisin nukkumaan, että herään viikonloppunakin viideltä. Se on kai tämä ikä. Iltavirkkuus on muuttunut aamuvirkkuudeksi. Meillä on ihan toisin päin nuo puhumiset. Mies selittää tyytyväisenä kaiken maailman asioita, koska minä olen aamuäreänä kerrankin hiljaa.Mutta annan mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Koska olen syventynyt sisäisiin maailmoihin tai itse asiassa vain ketutukseen.Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, teillä on noin päin. Muistankin sinun joskus maininneen, että olet aamuisin äreällä tuulella. Tällaiset erot on hyvä tietää toisistaan, niin aamutkin sujuvat: Mikäs se meillä höpöttäjillä, kun saamme kerrankin rauhassa höpöttää, kun toinen ei jaksa ottaa kantaa mihinkään :D.

   Mukavaa viikonloppua sinullekin, Marja!

   Poista