sunnuntai 28. lokakuuta 2018

Jos ryöstäisi pankin


Tupsahti tässä mieleen, kun luin uutisen viime lauantain aamuyöllä tapahtuneesta Jumbon kultaliikkeen ryöstöstä, että voisikohan tuota rahanhankintakeinoa itsekin kokeilla.

Oi kullan kimallusta!
Vaikka vaikeaksi on mennyt rosvojen ammatinharjoitus. Kun nyt sunnuntaiaamuna tätä kirjoitan, heidät on jo otettu kiinni. Tekijöiden kuvat olivat tallentuneet valvontakameroille, ja ei kiinniottoon enää paljon muuta tarvittukaan.
 
Näiden roistojen epäonnistumisesta huolimatta aloin kuvitella, että mitenkähän minä tuollaisesta hommasta selviäisin.

Tunne-elämä on ryöstöelinkeinolla elävillä oltava sillä tavoin vahva, ettei sitä pikku jutut hetkauta.  Ei passaa pelätä eikä jännittää, on pidettävä pää kylmänä alusta loppuun, vielä saalista piilotellessa on oltava hermot kasassa.

Minun on vaikea kuvitella, mitä toisen omaisuuteen kajoavan ihmisen päässä liikkuu. Minä olen niin umpirehellinen. Mutta entä jos sittenkin? Olen nähnyt elokuvissa, miten ryöstöjä tehdään. Varsinkin pankkien ryöstely on ollut monien elokuvantekijöiden innoituksen lähteenä.

Nykyisin pankin ryöstäminen vain on tosi haasteellista. Saahan sitä pankin ikkunat rikkoa ja sisään rynniä vaikka minkälaisen pommin voimalla, mutta ei pankeissa ole enää, mitä ryöstää, kun kaikki raha on verkossa. Pankkiryöstö pitäisi tehdä verkossa, ja siihen minä en pysty, vaikka monille alan ammattilaisille sekin on ihan tavallista puuhailua.

Oi korujen kauneutta!

Kultaan ja timantteihin sen sijaan pääsisi suoraan käsiksi. Heti saisi itsellekin kimallusta kaulaan.

Kyllä työkaverit maanantaiaamuna vähän ihmettelisivät, kun uusien kultakäämien ja timanttiriipusten kanssa asettautuisin näyttöpäätteen ääreen. Olisin siinä hetken aikaa ihailtavana ihan muina naisina, ja sitten menisin esimiehen puheille, että minäpä se lähden nyt.Pitäisi vain suunnitella paremmin kuin nuo Jumbon amatöörit. Mitä ne sillä tavoin antoivat ottaa kuvia itsestään? Miksei niillä ollut naamareita?


...

🌼🌼🌼

Kiva kun vierailit blogissani. 

Tulethan pian uudestaan.

🌼🌼🌼


6 kommenttia:

 1. Hih, vai pankkiryöstö mielessä.. Niin täälläkin joskus kun ei sitä rahaa ala tulla. Kerran lottosinkin koko rahalla kun sain lahjaksi 50e -mutta se taisikin olla vain kohtalon ivaa, tuli 1e.
  Olisihan tuo naamari helppo ja nopea tehdä - vaikka kertakäyttölautasesta.
  Mukavaa sunnuntai-iltapäivää
  Eeva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on se niin, että täytyy ihmetellä noitten rosvojen kanttia. Meikä vaan kuvittelee ja köyhänä pysyy :). Eikä ole lotto minuakaan koskaan auttanut. Se taitaa olla enemmän rosvoamista toisin päin.
   Kertakäyttölautanen naamarina olisi muuten ihan must. Siihen voisi saada kunnon pusuhuuletkin maalattua. Olisi poliiseilla mukavampi valvontakuvista katsella.
   Kiitos toivotuksista, Tuulikki, kivasti jatkuu sunnuntai, ja samaa toivon sinulle.

   Poista
 2. Oho, enpä olisi heti uskonut, että sinä moisia mietit. Niin sitä erehtyy ihmisestä :)
  Yksi tytäristämme oli arvokuljettana muutaman vuoden opintojensa välissä. Minä pelkäsin joka päivä, vaikka hänellä oli luotiliivit ja hän ajoi panssaroitua autoa. Ruotsissa ryöstettiin tuohon aikaan muutama arvokuljetus. Olin helpottunut, kun tytär jatkoi opiskelua.
  Mahtavaa talviaikaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se JULKISUUS-kuori pettää :D :D
   Minä ihan unohdin nuo arvokuljetukset, niissähän sitä rahaa tosiaan vielä olisi ihan konkreettisesti, mitä ryöstää. Hurja työ on tyttärelläsi ollut. Onneksi ei jäänyt vakituiseksi.
   Ja niin on talviaika meille taas alkanut, tästä tarvotaan eteenpäin, reippain mielin nautiskellen. Kiitos toivotuksista, ja samaa toivon sinulle, Kirsti

   Poista
 3. Moikka. Jos päädyt ryöstöä yrittämään ja jäät kiinni, niin muista ottaa tietsikka mukaan putkaan. Voit sit sieltäkin käsin ilahduttaa blogisi lukijoita ☺ Kristiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä muistutus, Kristiina. Vaan kyllä minä olen niin postausriippuvainen, että ei mahtaisi tietokone kotiin unohtua :).

   Poista