keskiviikko 3. lokakuuta 2018

Chromecast telkkariin


Ihme vekotin.
Saatiin nuorisolta lahjaksi uusi nettivempain.

Kun meidän nuoret viikko sitten käväisivät meitä vanhuksia viihdyttämässä, he panivat merkille vanhanaikaisen netti-tv:n katselusysteemimme. Pitkä piuha läppäriltä telkkariin ei näyttänyt heistä riittävän toimivalta ratkaisulta.

Joten he päättivät yllättää meidät tupaantuliaislahjalla.

Kaupunkireissulta tultuaan he kaivoivat kassistaan pikkuruisen läkkärän ja sanoivat, että nyt siirtyy vanhukset nykyaikaan.

Minä tietenkin heti siihen, että joo, eikä mieskään vastaan yhtään pannut. Ihmeissään vaan molemmat katsottiin, että ahaa. Aikamoinen vekotin.

Kun sen tökkää televisioon, ei tarvitse käyttää tietokonetta Yle Areenan tai Netflixin katseluun. Eikä mitään johtojakaan.

Ei tarvitse ostaa uutta älytelevisiotakaan, jonka hankkimista olemme pitkään suunnitelleet.

Riittää, kun on tuo läpyskä.

Ei me tuota olisi ikinä itse keksitty. Ei me tuollaisista vekottimista mitään tiedetty.


Nyt tarvitsee vain avata kännykkä, painaa muutamaa napukkaa, ja aukeaa koko maailma.Seurataan vaan näitä ohjeita.

6 kommenttia:

 1. Nykyaikana kaikki on niin helppoa, vai onko . .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kysymys, Tuulikki. Tekninen kehitys helpottaa ja yksinkertaistaa laitteiden käyttöä, mutta tekeekö se elämästä helpompaa, sitä kannattaa pohtia kyllä.

   Poista
 2. Niin ne nuoret. Melkeinpä digitutti suussa kasvaneina ymmärtää nuo digiasiat. Hienoa että saitte arjen helpotusta. Vaikka minä - ainaisena digiblondina - ahdistun, kun minulle selitetään kaikenmoisia uusia digimahdollisuuksia. Jos selittäjä on kamalan innostunut, panen silmät kiinni, annan ajatusten liidellä ja rallattelen mielessäni. Ei digi-ihminen edes sellaista huomaa, koska se ei ole digiä. Kivaa keskiviikkoiltaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Digi-aika on muuttanut television katselun ihan uudelle taajuudelle, mutta ei siitä teknisestä puolesta tarvitse mitään ymmärtää, Marja, kunhan painelee oikeita nappeja vaan. Ihan helppoa :)

   Poista
 3. Onneksi olkoon!
  Olisiko tuollaisen vekottimen olemassaoloa tiennyt, ilman tätä postaustasi. Mukavaa jälkikasvua teillä.

  VastaaPoista