maanantai 17. syyskuuta 2018

Uusi pöytä keittiöön


Ostettiin loppuelämän pöytä.

Edellinen oli käytössä viisitoista vuotta, mutta olisi se toiminut, se oli ihan siisti. Se vain oli liian iso tähän asuntoon.

Mies myi sen tori.fi:ssä 80:llä, tuoleineen.


Olin jo pitkään halunnut päästä siitä eroon, mutta kun se oli niin luja. Ei saatu millään pilalle. Loppuelämäksi sekin oli ostetettu, niinpä niin.

Uusi pöytä on valkoinen ja näyttää modernilta entiseen punaruskeaan verrattuna. Tässä ei myöskään ole jatkomahdollisuutta niin kuin entisessä. Nyt en halunnut ikävää rakoa keskelle pöytää.

Ei meillä käy niin paljon vieraita yhtä aikaa, ettei sovittaisi syömään ilman jatkolevyäkin. Sitä paitsi tämä on aika iso, 90x140 cm, kyllä siihen kuudelle kattauksen saa.

Kahdestaan meillä on ruhtinaallisesti tilaa, hyvin sopii läppärikin, vaikka molemmille. On luxusta, kun voi lukea uutiset samalla kun juo aamukahvit.

Pitää vielä hankkia tabletteja. Vanhoista ainoastaan nuo kuvassa olevat harmaa-raidalliset sopivat valkoisen kanssa. (Niistä näkee, että minä en silitä.)

Oli muuten mahtavaa heittää kaikki vanhat tabletitkin pois. Tuli ihan uudesti syntynyt olo.

6 kommenttia:

 1. Onnea uudelle pöydälle!
  Näin se mielestäni pitää mennäkin. Että vanhoista luovutaan, kun hankitaan uutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kirsti.
   Yritän tehdä juuri noin: aina kun ostan jotain uutta, luovun jostain vanhasta. Jos en voi vanhasta luopua, en osta uuttakaan.

   Poista
 2. Onnittelut loppuelämäpöydän hankinnasta. Pöydässä täytyy olla ehdottomasti tilaa ainakin kahdelle läppärille. Meillä ei ole modernia pöytää vaan vanha patinoitunut 1800-luvun Sotkamosta. Tykkään silti. Niin kuin kaikesta vanhasta. Kivaa maanantai iltaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marja.
   Uusi pöytämme on kiva, mutta teidän 1800-luvun pöytänne kuulostaa jännittävältä. Vanhoissa tavaroissa on tarinoita.
   Ja mukavaa maanantai-iltaa sinulle!

   Poista
 3. Hyvä ja mieluinen keittiönpöytä on kaiken a ja o. Tuo teidän näyttäisi olevan kahden hengen perheeseen täysin kompakti, näin nykykielellä ilmaistuna. Meillä on keittiönpöytä sellaisessa paikassa etteivät vieraat pääse yleensä keittiötä pidemmälle, vasta poislähtiessä tarjotaan heille olkkaria ;) Olkkari kun on neljä porrasaskelmaa alempana. Tähän keittiön pöydälle on muuttanut monen vehkeen latauspiste, lehtikasa ja ostamani kevätkukkien sipulit, joten kauniita tabletteja ei niiden alta edes näkisikään. Yleensä pyrin kyllä pitämään pöydän tyhjänä muulta kuin näiltä nykyajan vempeleiltä, siksi vain koska satun itsekin käyttämään niitä. Pöytä on pari metriä pitkä ja metrin levyinen joten tässä mahtuisi kyllä paperistakin sanomalehteä availemaan. Eli kunnon pöytä enkä ole tätä ostosta katunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin siinä yleensä käy, että keittiön pöydältä löytyy paikka kaikelle :). Teillä on kunnolla tilaakin. Mietin juuri, mitenkähän kauan meidän valkoinen pysyy valkoisena ... mutta toisaalta: elämisen jäljet pitää näkyä.

   Poista