keskiviikko 19. syyskuuta 2018

Uudet kalliit lakanat


Heitin muuton myötä paljon tavaraa pois. Vaikka sitä on tullut heiteltyä kirppareille ja jätekuormiin paljon jo ennenkin, niin vielä sitä vaan oli liikaa.

Heti aluksi päätin, että heitän pois kaiken loppuun kuluneen ja muun sellaisen tavaran, jota en koskaan käytä. Esimerkiksi kaikki vanhat lakanat, lukuun ottamatta äidin perintöä olevat kaksi herttaista mummopussilakanaa, joita säilytän komeron ylähyllyllä muistoina menneistä ajoista.

Jäljelle jäi kaksi settiä käyttökelpoisia pussilakanoita ja kaksi parisängyn aluslakanaa, jotka nekin saavat lähteä heti, kun löydän jostain paremmat tilalle. Jätin myös muutaman kapeamman aluslakanan vieraita varten, (tai mistä sen tietää, jos itse niitä tarvitsen, jos vaikka joskus alkaa kyllästyttää ukon vieressä kyöhnääminen.)

Tehtävää helpotti huomattavasti se, että olen töissä ja saan siitä palkkaa, jonka voin tuhlata kuluttamiseen. Sehän on yksi nykyihmisen tärkeimmistä tehtävistä - samalla kun eräs toinen tärkeimmistä tehtävistä on olla kuluttamatta.

Helppo on heittää vanhaa pois, kun voi ostaa uutta tilalle. Niinpä astelin suoraan parhaaseen pussilakanakauppaan, jonka tiedän ja jossa kaikki on riittävän kallista, jotta sitä voi kuvitella myös laadukkaaksi.

Laatuhan maksaa. Koska se kestää. Yhden kestävän pussilakanan pitää maksaa vähintään sen verran kuin se kestollaan vie myyntiä vähemmän kestäviltä, jotta kauppa käy.

Kun ostin kaksi pussilakanaa, hintaan 89 e/kpl, niin laskin, että niiden pitää kestää vähintään kolme kertaa pidempään kuin halvempien, joita myydään hintaan noin 30e/kpl. Vähintään kuusi vuotta siis.

Suurin piirtein kuuteen vuoteen en tarvitse uusia lakanoita näiden kahden uuden ja kalliin tilalle. Pitää vain vahtia, ettei koira kynsi niitä rikki pesää rakentaessaan. Aika ohuelta tuo kangas minusta tuntuu.

 ...

Millaisia kokemuksia sinulla on? Kuinka kauan nykyajan lakanat kestävät? Olenko minä liian toiveikas?

2 kommenttia:

 1. Minäkin epäilen että nykyiset lakanat eivät montaa vuotta kestä. Ennen olivat Finlaysonin lakanat paksumpia ja valmistettiin Suomessa. Sunnuntaina ostin kaksi parivuoteen lakanaa (Finlayson) maksoin niistä 24,50 kappaleelta ja ohuita olivat. Se mikä ärsytti suunnattomasti, oli se että ne oli valmistettu Turkissa. Saimme v. 1982 häälahjaksi F:n lakanoita 6 kpl ja osa
  niistä on vieläkin käytössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Finlayson on ollut minunkin suosikkini, Tuulikki. En vain usein löydä siitä mieleisiä kuoseja, siksi ostan milloin mitäkin. Paksu, mutta sileä kangas olisi minusta paras, mutta sellaisia ei kaupasta löydy.

   Poista