torstai 13. syyskuuta 2018

Tein akkatestin


Hippi-Gaia 16v.
Olen kreikkalaisen mytologian Gaia!

Yleissivistykseeni ei kuulu tietää, kuka on tämä ihana nainen, mutta testin tulos kertoo, että

"Gaia on äiti maa ja kaikkien vihervassari-ituhippien äiti. Gaialle tärkeitä ovat pehmeät arvot ja luonto. Gaia ei kuitenkaan ole pelkkä puita halaileva kukkahattutäti. Tärkeitä asioita puolustaessaan Gaia on todellinen raivopää ja valmiina suoraan toimintaan. Kreikkalaisissa myyteissä kerrotaan, että puolustaessaan lapsiaan Gaia leikkautti puolisoltaan Uranokselta kikkelin irti."

Ei ihan tavallinen hippi siis.

Minähän olen ollut hippi, olevinani, nuoruudessani. Ei rintaliivejä, ei meikkejä, ei rajoja, ei kahleita, mutta sitäkin enemmän rakkautta ja vapautta, pitkiä hiuksia ja maata viistäviä repaleisia housunlahkeita. Ah huoletonta nuoruusaikaa! Minulla oli kippuravartinen piippukin.

En tosin ole varma, oliko se hipin tuntomerkki vai minkä, mutta sellainen minulla oli.

Puiden halaamisessa ei muuten ole mitään ihmeellistä. Ja vielä useammin minä kättelen niitä. Kun ottaa kämmenen sisään kuusen tai männyn oksan ja puristaa kevyesti, se tuntuu aivan kuin ihmisen kädeltä, tai vielä enemmän koiran tassulta. Jos pitää kiinni vähän pidempään, voi tuntea myös, miten oksitosiinin lämpö ailahtaa rinnan alla. On kuin kohtaisi elävän olennon. Elävähän se onkin, joten ei mikään ihme sekään.

Ehkä minussa vähän tuota kreikkalaista Gaiaa on, sen verran minusta myös raivoa löytyy. Joskus jopa aiheellista. Epäoikeudenmukaisuutta en ole koskaan kyennyt läpi sormien katsomaan.

Mutta kikkeleitä en leikkele.

...

Kauhee akka -testi löytyy Yleltä. 

...

4 kommenttia:

 1. Olet sinä kyllä mainio tyyppi ilman titteleitäkin, nämä kirjoituksesi ovat aivan loistavia. Sopivasti totuutta, sopivasti huumoria, itseironiaa sun muuta! Ja juttusi ovat sen verran ihmisläheisiä että niihin on helppo samaistua ja kommentoida.
  Olin alle kouluikäinen, kun vanhemmat siskoni ihailivat hippejä, sen muistan. Itse kuulun Virve Rosti-aikakauteen - aijee kun Kun Chicago kuoli - kappale kuulosti ihanalta heinäpellolla täysillä mankalta kuunneltuna.Äitini oli ihan eri mieltä, oli kuulemma painajaismainen heinäntekourakka sinä kesänä, ja mainitsikin asiasta ihan lähiaikoina kun tuli puheeksi. Sori äiti <3
  On hyvä kun tarvittaessa ihmisestä löytyy myös raivoa, ettei ihan silmille hypitä. Minä en edes muista koska olisin viimeksi raivonnut, taidan olla ihan lapanen.
  Mitenhän tuon Gaian tarina jatkui sen kikkelijutun jälkeen..
  Nyt menen minäkin tekemään sen testin. Hyvää illanjatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuulikki, mukava kuulla, että höpinäni kiinnostavat. Palautteesi antaa iloa arkeen :).
   Minäkin muistan Virve Rostin ja tuon kipaleen suosion. Sehän oli ihan mahdotonta hypetystä. Näin kerran Virven R-kioskilla ja olin tyrmistyneen ihmeissäni: sehän käy kioskilla ihan niin kuin muutkin ihmiset, vau! Joskus muinoin julkkikset olivat harvinaisia, nythän heitä on joka nurkan takana.

   Rattoisaa perjantaita sinulle!

   Poista
 2. Sivistyin tässä minäkin, sillä en ollut koskaan kuullutkaan Gaiasta.
  Tein testin ja sain kanssasi saman tuloksen.
  Jännä yhteensattuma, että minullakin oli 16-vuotiaana piippu. Asuin sisäoppilaitoksessa, jossa tupakointiin piti olla lupalappu vanhemmilta. Isäpuoli kirjoitti, että saan polttaa, mutta vain piippua. Olihan se pakko sitten ostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Gaia-sisko! Hienoa löytää sielun sukulainen. Ja piipputyttöjä sinäkin!

   Tosi mielenkiintoista tuo, että piippua oli isän mielestä sopivampi tupruttaa kuin tupakkaa :D.

   Leppoisaa perjantaita! Menee se ilman piippuakin ...

   Poista