sunnuntai 9. syyskuuta 2018

Musta aukko olohuoneessa


Meillä on vielä ihan pieni, mutta silti ...
Lähes jokaisessa kodissa se on.

Jossain nurkassa tönöttää se synkkääkin synkempi, sysimusta laatta, kuin kuoleman ikkuna, musta aukko, joka pilaa kauneimmankin huoneen sisustuksen.

Joskus muinoin ne eivät olleet niin mustia. Televisioista tuli mustia vasta 90-luvulla, muistelen.

Muistan, että kun äitini 90-luvun lopulla sai hajonneen harmaan tilalle uuden, se oli niin musta, että hän katseli sitä kauhuissaan. Hän valitti suorastaan pelkäävänsä sitä.

Tietysti minä viisastelevana tyttärenä neuvoin häntä pitämään sen aina auki.

Mutta eihän se oikeasti käy päinsä, että televisio koko ajan avoinna välkkyy. Ilman ääntäkin sellainen tekee tunnelman levottomaksi. Pakkohan se on välillä sulkea, jotta voi keskittyä muihinkin hommiin.

Nyt ajattelen, että äiti pääsi vielä helpolla. Nykytelevisiot eivät ole enää pieniä mustia, vaan seinän levyisiä mustia. Ne eivät häivy kalustukseen. Ne kaatuvat päälle.

Isosta ruudusta on kiva katsella elokuvia, mutta mitä sille tehdään sitten, kun sitä ei tahdo nähdä?

Tuli vaan mieleen, kun yritän tämän uuden kodin sisustamista saada järjestykseen. Että mihin minä panen tuon mustan? Heitänkö kirpparikuormaan muiden joutavien joukkoon ja odotan aikaa, jolloin kauppoihin tulee kauniitakin?

Miksei ole jo keksitty sellaista televisioruutua, johon voisi valita mieluisensa kuvan, kuin tauluksi, siksi aikaa, kun se pysyy kiinni?


...


7 kommenttia:

 1. Kuulee Eeva. Saat siihen vaikka takan palamaan. Juu...jos omistat älypuhelimen siihen voi ladata sovelluksen jossa takka palaa. Ja sen jäät sitten tv:n ruutuun. Olen kokeillut kun ei ole sitä oikeaa takkaa... se on tätä nykyaikaa. Eiks ole hienoa kun voi kaikkea kivaa keksiä puhelimella. 🙃

  VastaaPoista
 2. Sorry kaikki kirjoitus virheeni! Siis JAAT.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Maarit, kirjoitusvirheet eivät haittaa yhtään, kännykkä syöttää aina mitä sattuu :D.
   Tuollaisesta hienoudesta en ole kuullutkaan, että takka palamaan televisioruutuun puhelimen kautta. Sitä pitää kokeilla. Kunhan saan uuden puhelimen, sillä nykyinen vanha Nokia Lumia vetelee viimeisiään; kaikki nettisivut eivät siinä enää aukea.
   Postaan sitten kuvia :)

   Poista
 3. Minä olen tehnyt helpon ratkaisun kyseessä olevaan ongelmaan. En ole enää runsaaseen kahteen vuoteen katsonut televisiota. Joten sitä ei ole olohuoneessa vaan yhdessä yläkerran huoneessa, jota mies siellä katsoo. Suosittelen lämpimästi sekä esteettisessä että mentaalisessa katsannossa. Mukavaa viikon alkua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ratkaisusi on kiinnostava, Marja. Se ei ole helppo. Olen itsekin joskus ollut vuoden ilman televisiota, ja silloin aikaa oli huomattavasti enemmän kaikkeen tekemiseen, toisin kuin nykyisin television kanssa - saati tietokoneen kanssa. Olen miettinyt tätä vaihtoehtoa monta kertaa, mutta kun tykkään niin paljon brittisarjoista ja elokuvista, että haluan katsoa niitä viikonloppuisin.

   Poista
 4. Meillä myös olkkarissa tuo musta möhkäle, jota ukkeli joskus iltamyöhään katsoo, minä en kesäisin juuri ollenkaan. Mutta kuuntelen sitä kylläkin silloin jos se on auki. Eilen ostin myssyä varten ihanaa keltaista neulelankaa, joten piakkoin voisi istahtaa neuleen kanssa telkkarin ääreen, se on niin rentouttavaa, ahh..
  Ihanaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Telkkari voi myös rentouttaa, se on totta, Tuulikki. Neuleen kanssa tai ilman. Arki-iltaisin väsyneenä tykkään katsoa Friin kauhu-murha-dokumentteja :). Ne ovat parasta rentoutusta stressille.

   Poista