keskiviikko 12. syyskuuta 2018

Misseys on ristiriitaista


Uudet missiehdokkaat, kuva Seiskasta.
Mihin tarvitaan missikisoja?

Ei mihinkään.

Eikä sillä ole väliäkään.

Maailmassa on paljon muutakin, mitä ei tarvita. Asioita voi olla olemassa ihan huvikseenkin. Elämässä pitää olla hupia ja turhuutta. Leikkiä.

Missikisat ovat aikuisten leikki.

Silti mietin taas, kun huomasin uutisen missikandidaatista, joka ei tahdo esiintyä alusvaatteissa, että mitä järkeä on laittaa ihmisiä järjestykseen ulkonäön perusteella. Mutta samalla tuo uutinen herätti mielenkiintoni, että onpa rohkea missiehdokas, kun ei suostu mihin vaan.

Edustaako hän tulevaisuuden misseyden suuntaa, saa nähdä, mutta on lohduttavaa ajatella, että nuoret naiset alkavat pitää puoliaan.

Nuoret ovat aina kauniita. Ja naisten kauneus on aina huomiota herättävää. Mutta usein olen missikisat tuominnut ja huokaillut tyttöjen hölmöyttä.

Mutta eivät he hölmöjä ole, he ovat kauniita ja tahtovat käyttää sitä hyödykseen. He lähtevät mukaan leikkiin, josta voi saada kokemusta tulevaisuutta varten. Ehkä siitä saa työtä ja rahaakin.

Vaikka en ole tuohon leikkiin itse aikoinani kyennyt, voin antaa toisten leikkiä. Vanhemmiten en tule edes kateelliseksi nuorten kauneudesta. Mutta silti minua vähän ahdistaa tämä touhu. Siinä on jotain ristiriitaa sen kanssa, minkälaista elämää minä arvostan.

Mutta se nyt vain on tosiasia, että elämä on niin monimuotoista, että siihen mahtuu muutakin kuin minun arvostukseni. Ihminen on niin kekseliäs.

Ja plussaa on nykyisin se, että kun Miss Suomi taas valitaan (29. syyskuuta Billnäsin ruukilla), kisaa ei enää pidetä itsestään selvänä koko kansan viihteenä ja näytetä televisiossa parhaaseen katseluaikaan niin kuin joskus ennen. Sen näkee jossain Viafree-palvelussa, josta minä en tiedä mitään.

...4 kommenttia:

 1. Voi näitä missikisoja. Ne on tosiaan aikuisten leikki.Ja miss Suomen pitäisi vielä edustaa puheissaan hyviä, ajankohtaisia aiheita ja arvoja. Ei luomivärin levitystä. Taitaa olla opeteltavaa, miten suunsa avaa. Noh, nuoret ovat nuoria. Kivaa keskiviikko iltaa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Napakasti todettu, Marja.
   Kivaa keskiviikkoiltaa sinullekin!

   Poista
 2. Ennen taisi kuulua yleissivistykseen tietää kaikenmaailman missit ja perintöprinsessat - alkaen Ester Toivosesta kulloiseenkin kolmen kärkeen. Nykyään missit eivät kiinnosta ketään tuntemaani ihmistä. Missikisat ovat enää vain yksi monista ponnahduslaudoista julkisuuteen.
  Hyvää illan jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tosiaan oli. Miss Suomen valinta oli valtakunnallinen, kansallinen suurtapahtuma ja missit supersankareita huippu-urheilijoiden tapaan.
   Ei muuten minunkaan tuttavapiirissäni nykyään kukaan mitään misseistä tiedä eikä välitä tietää.
   Hyvää keskiviikkoiltaa sinullekin, Kirsti.

   Poista