perjantai 14. syyskuuta 2018

Mielenrauhaa tasolla yhdeksän miinus


Nämä mukaan peiton alle.

Ihmettelen, miten helppoa minulle nykyisin on jättää asioita tekemättä. Tuosta vain.

Olen tätä opetellut jo vuosia ja jonkin verran siinä edistynytkin, mutta nyt olen päässyt aivan uudelle tasolle. Olen tasolla yhdeksän miinus! Aivan järisyttävän korkealla, kun korkein on kymppi.

Mieleni on levollinen, vaikka tiskipöytä pursuaa ja pyykkikori tursuaa, vaikka tukka on pesemättä ja vatsan pallukka lankuttamatta.

Tätä menoa ei mene kauan, kun saavutan kaikkein korkeimman lunkisti ottamisen tason.

Kun ei jaksa niin ei jaksa.


On vaan. Rauhaa rauhaa rauhaa.

Kun tarpeeksi väsyttää, mitään ei tarvitse.

6 kommenttia:

 1. Moi. Aina on kiva, kun oppii tai oivaltaa jotain merkittävää �� Kristiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle tämä osiaan on merkittävä oivallus, ihan niin kuin sanot, Kristiina. Mutta yllättävän vaikeaa minun on saada tällaista mielen tyyneyttä pysyväksi, sen oppimiseen menee aikaa.

   Poista
 2. Juups...sama vika...hiljaa hyvä tulee. Olen yrittänyt oppia ottamaan iisisti. Ja valitsemaan mikä on oikeasti tärkeätä. Kukat lattialla vai joku ihminen...Ja itselleni yritän olla armollisempi. Kun ei jaksa niin ei vaan jaksa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, Maarit, asioilla on tärkeysjärjestys, olen huomannut. Jaksamisen puute opettaa parhaiten, ja sekin on minulle uutta. Vanhemmiten ei pysty pitämään sellaista vauhtia kuin nuorempana, pakko on jättää jotain väliin.

   Poista
 3. Sama juttu täälläkin, joskus on hyvä asioita katsoa läpi sormien. Eihän ne villakoirat pure eikä maailma kaadu jos vaikka viikkosiivous jää tekemättä. En kyllä siivoa joka viikko, enkä ihan joka toinenkaan.
  Levollista viikonloppua sinne, me ukkelin kanssa paettiin mökille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä sormien läpi katsominen on päivänselvä asia useimmille, mutta minulle se ei ole yleensä ollut. Vaikeata se pitemmän päälle on nytkin. Vaan samoin kuin sinä, olen minäkin jättänyt viikkosiivoukset pois kalenterista jo aikaa sitten.
   Rauhaa ja lepoa teillekin, Tuulikki, mökillä rentoutuminen on parasta.

   Poista