torstai 20. syyskuuta 2018

Jo aamusta se alkaa

Vinokaulaselfie

Niskasta en ole muistanut valittaa pitkään aikaan. Mutta se ei tarkoita, ettei kipuja olisi.

Jos minua ei mikään muu vaivaa, niin niska varmasti vaivaa. Se on krooninen kipujeni sammumaton lähde.

Yleensä valitukseni alkaa heti aamusta. Minähän en tarvitse aikaa heräämiseen, niin kuin esimerkiksi mieheni tarvitsee, vaan heti kun silmäni auki saan, voin aloittaa. Minkä vain.

Mies jaksaa ihmetellä, miten minä heti herättyäni jaksan paapattaa, kuin en olisi koskaan nukkunutkaan. Hän kun vaatii heräämiseen kokonaisen tunnin ennen kuin pystyy tajuamaan mistään mitään.

Se on hyvä, sillä se helpottaa hänen elämäänsä. Niskan jäykkyydestä vaikertaminen kun ei ole niitä kaikkein hauskimpia juttujani. Ei se naurata minuakaan.

Mutta minkä minä sille voin. Että pakottaa. Ja olen minä yrittänyt olla hiljaakin. Joskus en sano sanaakaan, nousen vaan ja hipsin keittiöön.

Pitelen niskaani ja huokailen.

H u o h.

H U O H.

H U O H.
2 kommenttia:

 1. Se on jännä, että me ihmiset heräämme niin eri tavoin. Meillä on sama tilanne kuin teillä. Herään virkeänä, mutta valitettavasti apealla mielellä. Aamiaisrituaalin pitää olla aina sama, jotta se tuo lohtua pari tuntia kestävään apeaan elämään. Aistit on kyllä heti terävät. Mieheni laahustaa puolinukuksissa aamiaispöytään ja on siksi onneksi hiljainen. Onko niskaasi tutkittu? Minä kuntosali-ihmisenä olisin heti suosittelemassa kuntosalia. Auttaa kaikkeen lihasperäiseen vaivaan.Mukavaa iltaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamuapeus on harmillista, minulla sitä ei ole, vain nämä kivut harmittaa. Hyvältä kuulostaa sinun ratkaisusi tuohon ongelmaan, Marja, joka-aamuinen rituaali tuo turvaa ja lohduttaa.
   Niskani on tutkittu kahteenkin kertaan, mitään muuta kuin pientä vanhuuden kulumaa ei ole. Kipu on lihaksissa, ja se tulee tästä tietokoneen ääressä istumisesta. Kuntosali on paras lääke siihen, olen samaa mieltä. Työnilo vain on nyt vienyt ajan ja voimat lähteä salille, mutta kyllä sekin pian järjestyy päivärytmiin, uskon.

   Poista