torstai 9. elokuuta 2018

Panenko minä nyt sen ketjun vai en


Sovittelin illalla vanhoja hopeaketjuja kaulaan. Ajattelin laittaa täksi päiväksi koristusta, kun  iski sellainen outo naisellisuuden puuska, että jotain kimallusta oli saatava.

Minun ketjuthan eivät kimaltamalla kimalla, sen enempää kuin kulunut hopea yleensäkään kimaltaa, mutta koru on aina koru. Vaatimatonkin ketju koristaa paljasta ihoa, eikä olo tunnu niin alastomalta kuin ilman.

Kun sain ketjusotkusta solmut auki ja ketjut irti toisistaan, aloin sovitella.

Ei käynyt tuo ei käynyt tämä. Tuo oli liian pitkä, tämä liian lyhyt, tuo liian sellainen ja tämä liian tällainen. Ei käynyt yksi yksinään, ei kaksi yhtäaikaa, mutta ilmankaan ei ollut hyvä. Voi luoja sitä touhua.

Lopulta valitsin kaksi ja päätin, että laitan ne.

Rouva.

Näytin rouvalta.

Alkoi pähkäily tyylistä. Haluanko näyttää rouvalta vai nuorekkaalta, ja mitä eroa niillä on, ja voiko rouva olla nuorekas ja nuorekas olla rouva, ja minkä ikäisenä voi näyttää rouvalta näyttämättä vanhalta, ja minkä ikäisenä voi näyttää nuorelta vaikka laittaa korun kaulaansa, ja miksi haluan näyttää nuorekkaalta, ja miksen voi näyttää rouvalta kun kerran olen rouva, vai enkö ole ja kuka minä oikein olen.


Päätin, että tällaisen empuilun on jo tässä iässä loputtava, että voin panna kaulaani ihan mitä vaan, mielen mukaan. Ja päätin että päätän aamulla ja laitan ketjut, jos  siltä tuntuu.

Laitoin ketjut....

6 kommenttia:

 1. Hauska kirjoitus.
  Joskus tulee näitäkin puuskia. Minulla ne koskevat vaatteen väriä.
  Mukavaa viikonloppua ketjuilla tai ilman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, Kirsti, tällainen puuska yllättää minut usein. Huono itsetunto? Epäselvä minäkuva? Vai mikä lie hulluus.

   Poista
 2. Hei. Se vaan on joskus niin vaikeeta! Eilen päällä ollut vaate tai koru saattaa tänään näyttää ihan toopelta. Tavaroille varmaan tapahtuu jotain yöllä. Vai tapahtuisko sittenkin omalle naamalle : ) Kristiina

  VastaaPoista
 3. Hienoa että laitoit ketjun. Ei yksi ketju ketään liian rouvaksi tee. Olisi aivan eri asia, jos korvissasi roikkuisivat ketjuun sopivat korvikset. Ja ranteessa koru. Olkaamme naisia! Kivaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai tuossako se ero onkin ? :D ... Että korva- ja rannekorut jos ovat samanlaiset kuin ketju, niin sitten on rouva. Hyvä kriteeri sinulla, Marja. Pistän korvan taakse.

   Poista