tiistai 21. elokuuta 2018

Oikeaa elämää


Ilta pimenee
Helteet ovat tältä vuodelta ohi. Eikä yhtään haittaa.

On jo aika päästä kesästä.

En jaksa loputonta kesäriemua ja ilakointia, minkä lämpö ja valo saavat pimeään tottuneessa kansassa aikaan. En jaksa loputtomasti kukkasia ihailla enkä laineiden liplatusta kuunnella. En jaksa terassilla istua enkä auringossa maata.

Kesä on Suomen ilmasto-olosuhteissa luonnoton vuodenaika. Se on vieras ja tilapäinen olotila, liian valoisa ja lämmin, liian helppo ja huoleton. Silloin tehdään kaikkea sitä, mitä ei koko muuna vuonna pysty tekemään, ja heti kun siihen tottuu, se on ohi.


Syksyllä alkaa oikea elämä. Syksyllä tulee elämään ryhti.

Syksy on monta kertaa kesää mielenkiintoisempi aika. Syksyllä alkavat koulut ja harrastukset. Syksyllä alkaa tekeminen.

Parasta on, että kuumuus on ohi ja on helppo lenkkeillä ja touhuilla. Mutta mikä on erikoisen mukavaa, on se, että syksyllä on myös lupa rahoittua ja olla vaan.

...

Miten sinä koet syksyn? Otatko sen ilolla vastaan, vai jäätkö kaipaamaan kesää?

4 kommenttia:

 1. Otan syksyn edelleen ilolla vastaan. Ennen suorastaan riemulla, kun sain lapset kouluun syömään lounaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäkin,Kirsti, vaikka sinulla on niin ihana kesäpuutarha :)
   Kouluruoka on hyvä helpotus lapsiperheille, siinä on tosiaan aihetta iloon :D

   Poista
 2. Kaikki on niin totta, mistä puhut. Minä sanon aina syksyllä, että nyt alkaa olla itsekin kypsä. No, minähän olen laittanut kesää jo tammikuusta asti (paprikat, ahkeraliisat ja joku tomaatti) joten sitä tarkoitan. Pian on aika alkaa levolle, niin tervetullutta - ja otankin syksyn avosylin vastaan. Sanontasi ”syksyllä alkaa oikea elämä” pitää todellakin paikkansa. Kiva postaus, kiitos. Mukavaa viikkoa, Eeva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, sinulla näyttäisi olevan kesää kokonaista 9 kuukautta, Tuulikki, kun noin hyvissä ajoin aloitat. Kyllä vain passaa pitää muutama kuukausi välillä taukoa.

   Poista