keskiviikko 29. elokuuta 2018

Liian herkkä nahka


Synkkä penkki hautuumaan laidalla kutsuu levotonta sielua levähtämään?
Huono itsetunto on huono työkaveri. Tämän olen saanut tänään - taas kerran - huomata.

Huono itsearvostus ei sovi minkään työn kumppaniksi, mutta kaikkein vähiten se sopii sellaiseen työhön, missä joutuu toisten ihmisten arvioinnin kohteeksi. Siinä mielessä minun uravalintani on täysin väärä.

En ole vieläkään päässyt tuosta karmeasta ilonpilaajasta täysin eroon, vaikka olen vuosikymmenet sen kanssa taistellut. Arvostelu riipaisee.

Pienikin kielteinen palaute saa minut surulliseksi ja tunnen itseni täysin epäonnistuneeksi. Vaikka yksitoista muuta sanoisi että ok, ihan hyvä, mutta yksi sanoo, että ei hyvä, minä takerrun siihen yhteen. Mielessä pyörii vain, että miksi se yksi ei tykännyt.

Jotta voin kokea kelpaavani, pitäisi k a i k k i e n tykätä minusta, minun tavastani tehdä töitä ja minun työni lopputuloksista. Ja mieluiten aina.

Kuulostaa älyttömän itsekeskeiseltä. Ja sitä se juuri on. Minun herkkä nahkani ei kestä yhtään raapaisua.

Mutta minunko nahkani tässä maailmassa tärkeintä on?

Ei todellakaan. Maailmassa on miljardeja nahkoja, jotka ovat paljon tärkeämpiä.

Ja mitä se edes oikeasti haittaa, vaikka joku ei tykkää? Mitä se haittaa, jos en ole täydellinen? Eihän kukaan ole.

Nyt kun tätä ajattelen, tulen vihaiseksi itselleni. Näen, miten taas olen lähtenyt vaikertamaan turhasta, pikku jutusta, sivuseikasta, mitättömästä elämään kuuluvasta tavallisesta asiasta, i n h i m i l l i s yy d e s t ä.

Minähän olen ihminen. Inehmoinen. Inhiminen.

Olen tavallinen, epätäydellinen, inhimillinen ihminen.

..

2 kommenttia:

 1. Hei Eeva, älä tuollaista murehdi. Itsetunto ei ole pysyvä vaan vaihtelee kaikilla tilanteiden mukaan. Varmasti jokaiselta löytyy elämänalue tai -tilanne, jossa itsetunto on huono. Ja kaikilla meillä on kuningatar- ja piikapäivämme. Hyvää torstaita sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa, piikapäivä onkin hyvä nimitys eiliselle päivälle :) Siltä se justiin tuntui. Hyviä lohdutuksen sanoja sinulla, Marja.
   Tänään onkin jo vähän parempi fiilis, mutta ei tämä ongelma minulla varmaan lopu ennen kuin olen haudassa.
   Oikein hyvää torstaita sinullekin!

   Poista