lauantai 11. elokuuta 2018

Eka viikko töitä, ja on naurussa pitelemistäEnsimmäinen työviikko koettu. Aivot pelasivat eikä hymykään hyytynyt.

Vaikka yöunet jäivät viiteen tuntiin ja vauhti oli kova, tuntui että aivot toimivat paremmin kuin kertaakaan nyt päättyneen neljän työttömyysvuoden aikana. Ihan kuin moottori olisi lähtenyt käyntiin.

Mitä nyt lyhytkestoinen muisti vähän pätkii. Tarkistan samaa pilkunviilausohjetta monta kertaa ennen kuin sen muistan. Enkä tänään enää käsitä, mitä eilen muistilapulleni kirjoitin. Ja kun työkaveri kääntää selkänsä, minä jo unohdan, mitä se selitti.

Muistin temppuilu kuuluu asiaan, kun muisti yhtäkkiä kuormittuu. Ehkä myös ikä vaikuttaa, myönnän.

Mutta ikä myös helpottaa. Tiedän jo varmasti, että asioilla on taipumus järjestyä, enkä stressaa. Osaan noudattaa vanhaa hyvää neuvoa, ettei tänään kannata tehdä sitä, minkä voi tehdä huomenna, ja että tarpeeksi kauan kun siirtää, niin ei tarvitse tehdä ollenkaan. Vai miten se meni.

Parasta on, että osaan viimein nauraa itselleni. Naurun aihetta nimittäin riitää. En ole vuosiin nauranut näin paljon.

Hauska syksy tulossa siis.

...

Onko sinulla hyviä keinoja työstressin nujertamiseen?


6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Niin, Maarit, itselle nauraminen ei ole tosikolle helppoa :)

   Poista
 2. Itselle nauraminen on lahja, joka helpottaa kummasti arkea.
  Kun oma elämä oli kiireisintä ja haastavinta, lopetin suunnittelun. Tartuin vain toimeen ja tein, minkä ennätin. Helpotti minun stressiä, mutta ei sovi kaikille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä ohje, Kirsti. Yritän oppia juuri tuota toimintatapaa: olemaan suunnittelematta liikaa ja teen vain sen, minkä työaikana ehdin. En kotona pohdi tulevaa päivää, se tulee eteen, mikä tulee.

   Poista
 3. Ihana lukea että olet ihastunut noin paljon työntekoon! Varmaankin työttömyysvuodet teki tehtävänsä. Minä nauran useinkin itselleni, kun olen törrtöillyt oikein kunnolla. Rauhaisaa sunnuntaita sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marja, olet täysin oikeassa. Työttömyysvuodet ovat opettaneet minulle uudenlaisen tavan nähdä työ. Lisäksi saan nyt tehdä sitä työtä, mitä todella haluan.
   Mutta itselle nauraminen on minulle uusi juttu, mutta ei sekään ole vaikeaa, kun alkuun pääsee.
   Rauhallista lepopäivää sinullekin!

   Poista